Grătare metalice

Grătare metalice - SP (electrosudate-antiderapante)

Geometrie gratare metalice DOVEXIM

La aceste grătare barele secundare sunt din oţel pătrat torsionat, iar asamblarea se realizează prin sudarea barelor secundare in decupările barelor portante.

Ele sunt confecţionate in table de de 6.100 x 1.000 mm. Aceste grătare asigură o aderenţă relativă bună pe suprafaţa circulabilă.

Datorită faptului că aceste grătare sunt fabricate la dimensiuni de gabarit fixe, confectionarea grătarelor arcuite, triunghiulare sau de o formă geometrică complicată nu este deloc rentabilă, datorită pierderilor mari ce apar la croire.

Grătarele electroforjate ( SP ) sunt fabricate din otel si sunt zincate prin procesul de imersiune totala. Datorita presiunii foarte mare barele cu sectiune pătrată torsionată sunt apasate puternic, in cadrul unui singur ciclu operaţional, pe barele portante care sunt slitate.

Pe parcursul acestui procedeu un curent foarte mare trece prin bara neportantă torsionată si prin bara portantă, iar intersectia lor se topeste local afundand bara torsionată in bara portanta, procesul numindu-se electroforjare. Prin sudarea efectiva a tuturor punctelor de intersectie ale barelor torate cu barele portante, rezulta o structura rezistenta, plana si compacta cu o distributie optimala a sarcinilor. Rama de montaj se executa din platbanda de otel.